Virker CBD mod akne?

Døjer du med akne? Så ved du formentligt allerede, at det kan være vanskeligt at finde produkter, der kan komme din akne til livs. Der findes mange forskellige produkter og endda forskellig medicin, der kan anvendes mod akne, men problemet er ofte, at de fleste produkter ikke virker efter hensigten eller kun har begrænset effekt, og at medicinen er receptpligtig og ikke uden bivirkninger.

Og hvad stiller du så op?

Svaret fra nogle af vores brugere har været CBD olie. Det vender vi tilbage til om lidt, men først skal vi lige se nærmere på, hvad akne i grunden er.

Hvad er akne?

Akne – eller bumser, som det også kaldes – er en hudtilstand, hvor der går betændelse i hudens talgkirtler. Talgkirtlernes funktion er at danne hudfedt, der skal hjælpe til med at fugte og smidiggøre huden. Hvis talgkirtlernes produktion af hudfedt øges, kan det imidlertid medføre, at udgangen fra talgkirtlerne tilstoppes. 

Det sker for de fleste personer i løbet af puberteten, hvor kroppen øger produktionen af hormonet androgen. Den øgede produktion af androgen medfører naturligt en stigning i talgkirtlernes produktion af hudfedt, og udgangen fra talgkirtlerne tilstoppes dermed.

Tilstoppelse af udgangen er i sig selv ikke lig med akne. Akne opstår først, når bakterien propionebacterium kommer ind i billedet. Bakterien lever af hudfedt fra talgkirtlerne, og når bakterien efterfølgende nedbryder hudfedtet, opstår der affaldsstoffer, der irriterer talgkirtlerne. Irritationen resulterer i betændelse i talgkirtlen, og det er denne betændelsestilstand, der kaldes for akne.

Traditionel behandling af akne

Akne behandles traditionelt set på en af to metoder. I særligt slemme tilfælde kan akne behandles af en hudlæge, der enten kan foretage en behandling med syre, eller alternativt ved at udskrive receptpligtige tabletter. Den anden metode er at anvende et af de mange forskellige produkter, der kan købes i håndkøb og smøres på den berørte hud.

Udfordringen ved traditionel behandling af akne er, at aknen som udgangspunkt skal være meget omfattende, før du kan få hjælp hos en hudlæge. Omvendt er det nemt at købe produkter til behandling af akne i håndkøb, men her er problemet, at produkterne som regel kun virker i begrænset omfang.

Vil du din akne til livs, kan du derfor være, som et alternativ være nødt til at kigge i retning mod alternative behandlingsformer, og det er her, at CBD olie kommer ind i billedet.

Hvad er CBD olie?

CBD olie er en olie, der stammer fra hampplanten. CBD står for cannabidiol, og er en såkaldt cannabinoide. Hampplanten består af en lang række forskellige cannabinoider; herunder også THC, hvor hampplantens euforiserende effekt kommer fra. Da CBD olie ikke indeholder andre cannabinoider end CBD, er olien derfor også uden euforiserende effekt.

I menneskets krop findes der ligeledes cannabinoider – faktisk et helt system af dem. Disse cannabinoider består blandt andet af forskellige receptorer, og en af disse receptorer er med til at påvirke inflammationer i kroppen. Og netop dette er særligt interessant i forhold til CBD og behandling af akne.

Sådan kan CBD olie virke mod akne

CBD har flere virkninger – også, når det kommer til behandling af akne og det har vi samlet sammen efter tilbagemeldinger fra vores brugere. En af de primære virkninger i forhold til akne er cannabinoidens interaktion med de receptorer, der påvirker inflammationer. Her har CBD en antiinflammatorisk virkning og noget tyder på, at der er nogen hvor det hjælper til at begrænse betændelsen i talgkirtlerne. Når de brugte CBD olien oplevede de, at  betændelsen – og dermed også aknen – altså mindskes.

Derudover er der erfaringer med at CBD ligeledes har været med til at sænke produktionen af hudfedt, der som bekendt er den indirekte årsag til aknen. Når hudfedtproduktionen mindskes, bliver risikoen for tilstoppede talgkirtler således også mindre. Det minimerer risikoen for, at ny akne opstår.

Bivirkninger ved brug af CBD olie

En nok så vigtig fordel ved at bruge CBD mod akne er også har vi fået at vide, at CBD modsat anden medicin mod akne ikke giver nogen former for bivirkninger. Hvor andre medikamenter for nogen kan resultere i udtørret og irriteret hud, giver CBD olien ingen bivirkninger for hverken dem der har meldt tilbage til os. CBD har kun indvirkning på de hudceller, der afviger fra normaltilstande, og påvirkede dermed ikke de raske hudceller.

Er CBD olie det rette valg for dig?

CBD olie kan være et oplagt valg for dig, der ikke oplever tilstrækkelige resultater med de produkter mod akne, der allerede findes på markedet, eller hvis du ikke vil eller kan henvises til en hudlæge, hvor der kan være bivirkninger ved behandlingen.

Ønsker du i stedet at prøve en nem og for de fleste en bivirkningsfri behandling mod akne? Så kan du overveje at behandle med CBD – så bliver du både fri for bivirkninger og akne, men det er vigtigt, at det sker i samarbejde med din læge