ADHD og CBD: ADHD og CBD: Kan man kontrollere ADHD med cannabisolie?

 

Lider du af ADHD, og kunne du godt tænke dig at vide om man kan gøre sin tilstand mere stabil med CBD olie, så læs mere her. 

ADHD og CBD – kontroller din ADHD med cannabisolie

Har du først fået stillet diagnosen ADHD, er det en udfordring at finde midler sammen med sin læge, der effektivt kan hjælpe dig med at kontrollere tilstanden uden, at der følger bivirkninger med. Der findes selvfølgelig forskellige former for konventionel ADHD-medicin og heldigvis er der mange der får hjælp af medicinen, men fælles for disse typer af medicin er, at de ofte resulterer i en række bivirkninger. Medicinen hjælper således mod ADHD, men øger samtidig risikoen for bivirkninger og det kan være svært for nogen mennesker.

Her kan du se nogle af de mest almindelige bivirkninger, der kan opstå, når du anvender konventionel ADHD-medicin:

  • Nedsat appetit
  • Søvnproblemer
  • Hovedpine
  • Svimmelhed
  • Mavepine
  • Øget puls og blodtryk

Når du gør brug af konventionel ADHD-medicin, er det altså ikke uden risiko for en række ubehagelige bivirkninger. Der findes imidlertid nogle erfaringer med et middel, der effektivt fjerner bivirkningerne for nogen mennesker, og som dermed kan hjælpe med at kontrollere deres ADHD. Midlet hedder CBD; også kaldet cannabisolie. Inden vi ser nærmere på erfaringerne ved at bruge CBD, skal vi dog først lige se lidt nærmere på ADHD som lidelse.

 

Hvad er ADHD?

ADHD står for Attention Deficit/Hyperactivity Disorder og er – som navnet også antyder – en psykiatrisk
lidelse, der påvirker den diagnosticeredes opmærksomhed og aktivitetsniveau. Lidelsen, der også går under
navnet DAMP, kommer til udtryk ved, at den diagnosticerede kan have svært ved at koncentrere sig, og at
den diagnosticerede samtidigt kan fremstå hyperaktiv – altså besidde et ualmindeligt højt aktivitetsniveau.
ADHD er en kronisk tilstand, der ikke kan kureres. Har du først fået konstateret ADHD, er det derfor en
lidelse, du skal indstille dig på at leve med resten af livet. Selv om ADHD ikke kan kureres, findes der dog en
række behandlingsformer, der kan hjælpe den diagnosticerede med at kontrollere sin ADHD, så det er
muligt at leve et godt liv på trods af lidelsen.
Typisk behandles ADHD ved at rådgive både den diagnosticerede og dennes omgangskreds i, hvordan
ADHD tackles i hverdagen. Derudover kan behandlingen suppleres med konventionel ADHD-medicin.
Medicinen kan hjælpe med at kontrollere lidelsen, men altså ikke helbrede den.

Hvad er CBD olie?

CBD er naturmedicin, og forkortelsen dækker over cannabidiol. Cannabidiol er en såkaldt cannabinoide, der
stammer fra cannabisplanten. En cannabisplante består af en lang række forskellige cannabinoider, og det
er i den sammenhæng vigtigt at gøre opmærksom på, at CBD ikke har nogen form for ruseffekt.
Ruseffekten i cannabisplanten kommer fra en anden cannabinoide kaldet THC, og da THC ikke er en del af

CBD olien, har olien dermed ikke nogen ruseffekt. I stedet er CBD ekstraheret fra cannabisplanten og tilsat
olien, og det er dermed kun virkningerne fra CBD, der er aktive i CBD olien.
Og hvilken virkning har CBD olie så?
Cannabinoiderne i CBD olien påvirker menneskekroppen på flere områder:
– Appetit
– Smerter
– Hukommelse
– Søvn
– …og en lang række øvrige områder
CBD olie er således et effektivt middel til at behandle indenfor ovenstående områder, og det leder os videre
til CBD som behandling mod ADHD.

Sådan hjalp CBD mod ADHD

Det er ikke kun i CBD olie, at der findes cannabinoider – de findes også i menneskekroppen. Menneskekroppens cannabinoider findes i et særligt system, der foruden cannabinoider også består af receptorer. Disse receptorer påvirker mange forskellige områder i menneskets krop; bl.a. humør, appetit og smerter.

Når nogle mennesker med ADHD indtager CBD olie, går cannabinioderne fra CBD olien ind og påvirker deres receptorer. De tilbagemeldinger og erfaringer vi har fået betyder, at cannabinoiderne dermed påvirker humør, appetit, søvn, smerter og andre områder, den konventionelle ADHD-medicin skaber bivirkninger indenfor.

Lad os lige tage den igen. 

CBD olien kan ved hjælp af sine egenskaber fjerne de bivirkninger for de mennesker vi har talt med og som de ellers normalt vil opleve ved brug af konventionel ADHD-medicin. Og det er netop sådan, at CBD olie kan hjælpe mod ADHD – altså ved at fjerne de bivirkninger, den diagnosticerede ellers vil opleve. Men det er vigtigt at understrege, at ovenstående erfaringer, er fra brugerne selv.

Få alle fordele ved CBD uden bivirkninger

CBD olie har altså hjulpet nogle af vores brugere med at fjerne de bivirkninger, der kan opstå, når de gjorde brug af konventionel ADHD-medicin. Men hvilke bivirkninger har de så oplevet ved at bruge CBD olie?

Svaret er – ingen. Og det har netop været en af de helt store fordele for netop dem ved at bruge cannabisolie som behandlingsform mod ADHD. Ikke nok med, at de fik fjernet alle de bivirkninger, de oplevede ved brug af den konventionelle medicin – De risikerer heller ikke at blive ramt af nye bivirkninger, da CBD olie ikke giver bivirkninger af nogen art.

CBD olie har således vist sig at være et glimrende middel for dem, der ønskede at prøve at behandle deres ADHD uden bivirkninger – Vi anbefaldede vores bruger at konsultere deres læge inden de prøvede CBD og det samme vil vi opfordre dig til.

Har du også lyst til at dele din historie, så kontakt os endelig.